בואו נדבר על כח קנייה עצום ומפוספס, קהל שהרבה פעמים מקדמים מעדיפים “לוותר עליו” – הקהל הדתי-חרדי! נכון לחשוב שלמגזר החרדי יש חסמים טכנולוגיים או שהם לא מחוברים לעולם הדיגיטלי, אבל המציאות של 2025 היא אחרת.
כ-80% מהמגזר הדתי-חרדי מחוברים לרשתות החברתיות, וכ-37% מהם מנהלים פעילות ענפה בוואטסאפ, שנחשבת לרשת חברתית ופלטרפורמת פרסום עצמאית. למעשה, הוואטסאפ הפך לכלי פרסומי מעולה – במיוחד כאשר מדובר בסטטוסים, שהם למעשה חלופה ישירה לסטורי באינסטגרם, עם כ-25% מהציבור החרדי שצופה בהם באופן פעיל. בנוסף, הוואטסאפ משמש כפלטפורמה למשפיענים מהמגזר הדתי-חרדי, במיוחד בתחומים של קמעונאות, אוכל, משפחה ויהדות.
באיזה פלטפורמות "קונבנציונליות" נוספות ניתן למצוא אותם? טוב ששאלתם:
- יוטיוב – 29%
- פייסבוק – 11.5%
- אינסטגרם – 7.2%
- טוויטר – 6.8%
- טיקטוק – 3.5%
מלבד הרשתות החברתיות, לקהל הדתי-חרדי יש מדיומים ייחודיים לו, איתם אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא: כיכר השבת, בחדרי חרדים, הידברות וסרוגים. כל אחד מהאתרים הללו פונה ל"סקטור" אחר במגזר הדתי-חרדי ומגיש לו תוכן מותאם.
גוועלד, מה זה אומר לגבי המסרים?
בשנים האחרונות העמקנו את הפעילות שלנו בפלטפורמות הדתיות-חרדיות, הפקנו לקחים, ולמדנו איך לקחת את המסרים המוצלחים מהקמפיינים במגזר הכללי-חילוני, ולהתאים אותם בצורה חכמה ומדויקת למגזר הדתי והחרדי. שמירה על הערכים, השפה הנקייה והחוקים (היחסית נוקשים) של הפלטפורמות הדתיות-חרדיות והתאמה של המסרים החזקים שלנו לתבניות הללו – הם הדרך להגיע אל ליבו של הקהל הזה.
ההבנה העמוקה של הקהל החרדי והדתי, בשילוב עם הפלטפורמה הנכונה, יכולים להביא לתוצאות מדהימות!
מדובר בקהל נאמן ומעורב, בעל כוח קנייה משמעותי. בעזרת קמפיינים במקומות הנכונים והמסרים הנכונים, ניתן לפתוח אפיק פרסומי חדש מלא בהזדמנויות עסקיות.